Машина за пакување со мала кесичка за течна паста

Машина за пакување кесички е прекрасна мала машина за пакување кесички. Широко се користи за сос, кафе, житарки, шампон, доматен кечап, сок, џем, палмово масло, вода како и други производи за пијалоци. Брзо полнење и запечатување, Synda може да ја прилагоди најдобрата машина за пакување кесички за вас.

Машините за пакување на кесички VKPAK се популарни за пакување на различни стилови на кесички, како 3-страна заптивка, 4-страна заптивка, леплива кесичка и вонземска кесичка. Ние сме одлични во машините за полнење кесички не ограничени на машини за пакување течни кесички, машини за полнење кесички со гранули, машини за пакување кесички во прав итн.

Мултифункционалните и целосно автоматски машините за пакување на кесички VKPAK можат да реализираат автоматско правење кесички, мерење, полнење и запечатување, печатење датуми, сечење и броење. Достапни се и пакети со лесно кинење и синџир.

Со типови машини за пакување кесички кои имаат различни модели на пакување и запечатување, автоматската машина за пакување кеси VKPAK е најмоќната машина за полнење и запечатување кесички за вас.

ДеталиПараметарВидеоАпликација
  • Оваа машина има еден сет на уред за запечатување со вертикален топол валјак, еден сет на уред за заптивање со хоризонтален топол валјак и еден сет на уред за запечатување хоризонтален ладен валјак. Усвоено е заптивање со тркалање: Вертикалното запечатување е шема на шаховска табла со отпорна на истекување, додека хоризонталното запечатување е шема на шаховска табла (или обична заптивка) со доказ за истекување.
  • Клиентот може да избере магнетна пумпа за течност со слободен проток, Hibar пумпа за рамномерен вискозен производ, клипна пумпа за нерамномерна вискозна течност и Ротари пумпа® за рамномерно вискозно континуирано хранење на производот. Постојат три типа функции за сечење: обично сечење, сечење со пила и перфорација сечење.Оваа машина е опремена и со засек за кинење за практично отворање на кесата.
  • Контрола на PLC, екранот на допир го прикажува статусот на работа.
  • Вертикалната единица за заптивање, управувана од мотор со променлива фреквенција, реализира беспрекорно прилагодување на брзината на пакувањето во номиналниот опсег.
  • Хоризонталната единица за заптивање управувана од серво-мотор, реализира бесцелно прилагодување на должината на вреќата во номиналниот опсег. Должината на торбата може да се постави на екран на допир, а прилагодувањето на должината е лесно и практично.
  • Интелигентен систем за контрола на позиционирање на фотоелементи со функција за автоматско позиционирање на првата кеса. Елиминирајте го влијанието на вознемирувањето на сигналот предизвикано од абнормална шема на ознаки на очите и лошо печатење на филмот, за да обезбедите стабилно работење.
  • Функцијата за автоматско прилагодување за неефикасно сечење, го решава проблемот со повеќекратните прилагодувања за запирање на машината и губењето филм, ја подобрува работната ефикасност и обезбедува добар изглед на кесите.

Машина за пакување со течна паста

СтавкаСпецификација
Должина45-180 мм
Ширина30-95мм (заптивка од 3 страни) 35-100мм (заптивка од 4 страни)
Капацитет за полнење0,5-60 mlml (g)
Брзина на пакување100-200 парчиња на мин
Моќ3 kw/ AC380V
Димензија1400*1000*1850 mm (L*Ш*В)
Тежина450 кг
ТежинаPET/AL/PE,PET/PE,OPP/CPP итн. композитен филм
Параметри на филмска ролнаНадворешен дијаметар≤400; Внатрешен дијаметар φ75
Стандарден уред за полнењеМагнетна пумпа/хибарска пумпа/клипна пумпа/ротациона пумпа
Стандарден метод на сечењеЕдноставно сечење, сечење со пила, сечење со перфорација
Изборен уредТермички печатач, печатач, сензор за ниво, двослоен бункер, агитатор, излезен транспортер
Оваа машина е дизајнирана за автоматско пакување на течен, вискозен сос и материјал за паста, го запечатува методот на три или четири странични заптивки, според различен материјал, материјалите за пакување усвојуваат различен уред за мерење за инјектирање во кеси. Отсечените методи може да го користат секој од рамен нож, назабен нож, нож за означување на точка како услов. И опремен со уред за сечење лесно отворање кеси.

Овој сериски механички пробив усвојува локализиран систем за контрола на PLC со конверзија со двојна фреквенција со високи перформанси, преку „дијалог човек-машина“, прави прилагодувањата за замена на производите да станат едноставни, прецизни и стабилни, англискиот интерфејс што ги прави операциите за поставување едноставни, интуитивни и сигурни.
Течна-паста-кесичка-машина за пакување-6